Fantasztikus ebéd görögösen, avagy így készül az omlós souvlaki
A souvlaki könnyed, ízletes nyári fogás, amivel alig van munka, viszont érdemes pácolni.
Míg mi a csirkenyársra többnyire zöldséget is tűzünk, addig a görögök csak kellemesen fűszerezett húst tesznek rá. Van, aki báránnyal, más csirkével készíti. A souvlakihoz jól illik a tzatziki, a görög saláta, de pitát is kínálhatsz hozzá.
Souvlaki recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, majd vágd fel körülbelül három centis kockákra. A citromlevet keverd össze olívaolajjal, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, majd kend be vele a húst, és lefedve pácold legalább egy órán át a hűtőben.
Pihentetés után szedd ki a fűszeres keverékből, sózd meg a csirkét, és tűzdeld vízbe áztatott nyársra. Grillen ugyanúgy percek alatt elkészül, mint kevés olajban, serpenyőben sütve. Fontos, hogy közben többször forgasd meg. Tálaláskor díszítheted citromszeletekkel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept