Ropogósra sült serpenyős krumpli, amit nem nehezít el az olaj
Izgalmas fűszerezéssel és néhány apró trükkel lesz igazán különleges az egyszerű sült krumpli.
Miért ne változtatnál időnként a megszokott recepten, hogy új színt és ízt vigyél az étkezésbe? A serpenyős krumpli tökéletes választás sült, párolt, rántott húsokhoz. Az új módszer mellett a fűszerek is sokat tesznek hozzá a köret sikeréhez. A krumplit szinte bármilyen zöldfűszerrel megbolondíthatod. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd ki.
Serpenyős krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg krumpli
- 2 ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, ha akarod, pucold meg, ha nem, akkor a héját dörzsöld meg. Vágd fel nagyobb kockákra, vagy hosszában szeleteld egyforma vastag gerezdekre. Nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat.
Rakd bele a krumplit, nagyobb lángon pirítsd meg, és nyomd hozzá a fokhagymát. Közben folyamatosan rázogasd a serpenyőt. Amikor már elég piros a krumpli, szórd rá a fűszereket, öntsd rá a vizet, és párold kisebb lángon. Ha a víz elpárolog, és a krumpli megpuhul, húzd le a tűzről.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept