Ropogós, sajtos, baconös sült krumpli a tepsiből: nem fog tocsogni az olajban

Ezentúl csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: ínyenc fűszerkeverékkel, sajttal, baconnel megbolondítva páratlanul finom.

Ropogós, sajtos, baconös sült krumpli a tepsiből: nem fog tocsogni az olajban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült krumpli a legegyszerűbben elkészíthető köretek egyike, szinte mindenhez illik. Ha tepsiben sütöd, kevésbé hizlal. Amennyiben fűszerekkel, baconnel és sajttal turbózod, önálló ételként is megállja a helyét. Kínálhatsz hozzá különféle szószokat, jól illik hozzá a csípős is.

Sajtos, baconös sült krumpli recept

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd és mosd meg alaposan, majd papírtörlővel itasd le róluk a vizet. Vágd egyenlő nagyságú hasábokra. Öntsd egy tálba az olajat, jól keverd össze a sóval, a borssal, a paprikával és a fokhagymaporral.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és rendezd el benne a hasábokat, majd locsold a krumplira a fűszeres keveréket. Figyelj, hogy lehetőleg mindenhol érje. A kezeddel össze is keverheted. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig, közben forgasd meg a szeleteket. Amikor a krumpli belül puha, szórd meg a felkockázott baconnel és a reszelt sajttal. Tedd vissza a sütőbe, ha szép piros lesz, és a sajt is ráolvad, tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük