Ínyenc, mentás, borsós pesto: könnyed, friss ízek percek alatt
Otthon is könnyen elkészítheted: a mentás, borsós pesto izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket is.
Az olaszok szerint a valódi pesto mozsárban készül, annak hiányában azonban bátran előveheted az aprítógépedet. Ha könnyed, mediterrán ízekre vágysz, kend kenyérre, kínáld húsokhoz vagy tedd tésztákra. Kísérletezz bátran, a zamatos mentás-borsós pesto remek választás.
Mentás, borsós pesto
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 5 dkg fenyőmag
- 5 dkg parmezán
- 1.25 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál menta
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A zöldborsót kevés vajon, kevergetve párold egy-két percig. Nem kell megvárni, amíg megráncosodik. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a mentát, a sót és a borsot. Pépesítsd jó krémesre, közben megkóstolhatod, nem kell-e még hozzá fűszer. Ha túl sűrű, kevés olívolajjal hígíthatod. Tartsd lefedve a hűtőben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept