A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ha maradt tojásfehérjéd, vagy valami egyszerű, gyors édességre vágysz, válaszd a könnyű málnahabot!
A málnahab réges-régi kedvenc, amit percek alatt összedobhatsz. Nyáron a nagyinál szinte mindig akadt egy-egy adag a hűtőben. A málna jól harmonizál a vaníliával, a citrommal és a mentával, így érdemes a habhoz keverni. Tejszínnel még selymesebbé varázsolhatod.
Málnahab recept
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 30 dkg málna
- 4 db tojásfehérje
- 6 dkg kristálycukor
- 2.5 dl tejszínhab
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, villával törd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet. Verd tovább, és óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, végül pedig a málnát.
Keverd össze, és adagold kisebb tálkákba, kelyhekbe. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálaláskor díszítsd citromfűvel vagy mentalevelekkel, gyümölcsdarabokkal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept