Foszlós fahéjas tekercs dagasztás és kelesztés nélkül: gyorsan elkészül

Miért töltenél egy egész délelőttöt a konyhában, ha a könnyű tésztájú fahéjas tekercset gyorsan és nagyon egyszerűen is megsütheted?

Foszlós fahéjas tekercs dagasztás és kelesztés nélkül: gyorsan elkészül
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Többé nem jelenthet kihívást a különféle tekercsek elkészítése, és az időhiány sem lehet akadály. A népszerű csigákat  villámgyorsan összedobhatod, és legalább olyan finomak lesznek, mint a macerásabb változatok. A fahéjas tekercs pihe-puha, illatos és kiadós. A tetejére tehetsz mázat, de porcukorral megszórva is isteni. Ez a tészta nem lesz olyan aranybarna, mint a hagyományos.

Fahéjas tekercs kelesztés nélkül

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál

Töltelékhez

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg a cukorral, öntsd egy tálba, és morzsold bele az élesztőt. Nem kell megvárni, amíg felfut. A tészta többi hozzávalóját, tehát a lisztet, a sütőport, a sót, a vajat, a tojást és a tejfölt rakd egy másik edénybe, öntsd hozzá az élesztős tejet, majd gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha lágy, de nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, szórj még hozzá kevés lisztet.

 

A tésztát rakd át lisztezett felületre, nyújtsd téglalap alakúra és fél centi vastagra, majd kend meg az olvasztott vajjal. Szórd rá a cukorral elkevert fahéjat, majd locsold meg a maradék vajjal. Tekerd fel, mint a bejglit, és vágd fel másfél-két ujjnyi vastag szeletekre. Rendezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük