Fűszeres, paradicsomos penne, azaz a klasszikus arrabiata tészta receptje
A híres olasz tészta, az arrabiata friss, édes, érett paradicsomból a legfinomabb.
Tudjuk, az olaszok igazán isteni tésztákat tudnak készíteni. Ez az arrabiata is kitűnő, főleg, ha bírod a csípőset. Mindenesetre a chilit adagold óvatosan. Amikor nincs friss paradicsom, konzervből is elkészítheted, de fontos, hogy darabosat, ne pürét vásárolj.
Arrabiata recept
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg paradicsom
- 35 dkg penne
- 5 dkg parmezán
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- chili
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő, bő, sós vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A szószhoz pépesítsd a fokhagymát, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát.
A paradicsomokat vágd be kereszt alakban, és rakd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, így könnyebben le tudod szedni a héjukat. Kockázd fel, és dobd az olajba. Főzd öt-tíz percig, amíg szétesik. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. A szószt keverd el a tésztával, sózd, borsozd ízlés szerint, majd a friss, apróra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept