Fehér liszt helyett: 10 gluténmentes liszt főzelékek sűrítéséhez

Gluténmentes liszttel készülhet a főzelék, de pudingok sűrítéséhez is használhatod.

Gluténmentes liszt sűrítéshez
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orvos által diagnosztizált gluténérzékenység vagy más néven cöliákia esetén a glutén- vagy sikértartalmú liszteket az étrendből teljesen ki kell iktatni. A betegség tünetei közé tartozik a hasmenés, a hasi fájdalom és más emésztőrendszeri problémák sora.

A lisztpótlásra nem könnyű megfelelő alternatívát találni, hiszen a sikér nélküli maglisztek egészen másképp viselkednek feldolgozás során, mint a megszokott búzaliszt, és az ízük is egészen eltérő lehet.

Gluténmentes lisztek sűrítésre

A főzelékek sűrítésének legegészségesebb módja az, ha a főzés végén saját zöldségeiből veszel ki egy kisebb adagot, majd összeturmixolva visszakevered az alaphoz. Ha viszont inkább maradnál a hagyományos habarásnál, néhány gluténmentes lisztet ismerned kell. Bár lehet kész lisztkeverékeket kapni, jó tudni, mit használhatsz sűrítésre sós és édes ételek készítésénél.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük