Tele vannak antioxidáns vitaminokkal: 10 tökéletes étel a rák és a szívbetegség ellen

Az antioxidáns hatású zöldségek és gyümölcsök a betegségek megelőzésében hatékonyak.

szines etelek
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges életmód legfontosabb követelménye a vitaminokban gazdag, tudatos táplálkozás, ami hasznos segítséget jelent a betegségek megelőzésében.

Bár a daganatok és a szívbetegségek kialakulásának hátterében részben genetikai okok állnak, a megbetegedések egy része az életmód megváltoztatásával kivédhető. Ebben a rendszeres testmozgás és a karcinogének kerülése mellett az egészséges táplálkozásnak is szerepe van.

Antioxidánsok az ételekben

Az antioxidáns vitaminok úgy fejtik ki hatásukat, hogy segítenek megkötni és eltávolítani a szervezetből a szabad gyököket, melyek több betegség, így a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában is szerepet játszanak.

Fogyasztásuk hosszútávon erősíti az immunrendszert, és csökkenti a betegségek kockázatát. Néhány zöldség és gyümölcs kiemelten ajánlott ebben a szezonban.

Ezt is szeretjük