Sütőben sült mákos guba mazsolával és sok vaníliával - Ezt készítsd a száraz kifliből

Még jobban rajongsz majd a mákos gubáért, ha a hagyományos változat helyett sütőben sütöd, és extrák is kerülnek bele.

Sütőben sült mákos guba mazsolával és sok vaníliával - Ezt készítsd a száraz kifliből
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne várj vele karácsonyig, a sütőben sült mákos guba igazán mennyei desszert! A klasszikus magyar fogás akkor az igazi, ha nem száraz, és nem is tocsogós. A tetejére tehetsz habot, de akár vaníliasodóval is tálalhatod. Tökéletes második fogás egy tartalmas leves után.

Vaníliás-mazsolás mákos guba

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 db kifli
  • 8 dkg mák
  • 8 dkg mazsola
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A kifliket karikázd fel. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, kapard bele a vaníliarúd belsejét, rakd hozzá a cukor felét, a tojást, és keverd össze kézi habverővel. Kis lángon melegítsd össze, de felforralni nem kell. Öntsd rá a kiflire, hagyd, hogy a péksüti jól megszívja magát, de ne ázzon szét. A darált mákot keverd össze a maradék cukorral, a citrom reszelt héjával és a mazsolával.
 

Rendezd a kifliket vajjal kikent, tűzálló edénybe, és szórd meg a mákkal, majd óvatosan forgasd össze. Ha maradt tejes-tojásos massza, öntsd le vele a péksütit, a tetejére rakj kis vajdarabkákat. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Várd meg, míg langyosra hűl, majd tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük