Egyszerű édes kalácsfelfújt - Nehogy kidobd a száraz péksütit

A kalács szikkadtan már nem az igazi, ezért készíts belőle remek desszertet!

Kalácsfelfújt recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalácsfelfújt népszerű hétköznapi édesség. Érdemes néhány percre beáztatni a péksüteményt, hogy még jobban magába szívja a különféle aromákat. 

Ha a már megsült felfújt tetejére vékony réteg cukrot szórsz, és beteszed forró sütőbe két-három percre, a tetején csábító karamellréteg képződik. A lekvárt is érdemes egy kicsit rásütni.

Kalácsfelfújt recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg kalács
  • 10 dkg dió
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítés ideje: 35 perc

A szikkadt kalácsot vágd kisebb darabokra, és rakd egy vajjal kikent, mélyebb, peremes tepsibe. Nem baj, ha marad a péksütemények között kisebb rés. A tojásokat verd fel, és dolgozd simára a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a fahéjjal, majd add hozzá a tejszínt.

Öntsd az édes masszát a kalácsra, arra figyelj, hogy mindenhova kerüljön. Akár több réteg péksüteményt is lerakhatsz. Szórd meg a tetejét kis darabokra vágott dióval, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a kalács szép aranybarna.

Ezt is szeretjük