Vegán csokoládépuding selymes kókusztejjel: minimális hozzáadott cukorral készül

StahlJudit MentesEdessegek BombajoCsokoladepudingcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, sütés nélküli csokoládés pohárdesszert, ami garantáltan elcsábítja az édesszájúakat.

Izmosan csokis pohárkrém, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a gyümölcs íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut.

Kevésnyi fahéj is hozzájárul a varázslatos pohároshoz. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

Mentes édességek – A forradalmi desszertkönyv másként evőknek
Stahl Judit receptjeiből egy ország főz-süt majdnem két évtizede. Aztán jöttek sorban a kérdések: lehet-e GLUTÉN, TEJ és TOJÁS nélkül ugyanolyan finom, ínycsiklandó zamatokat elérni? Íme! A szabály az első perctől kezdve egyértelmű volt: csak semmi kompromisszum az ízekben. A könyv végén pedig Judit hasznos információi olvashatóak a táplálkozástan legkorszerűbb eredményeire támaszkodva. Feketén-fehéren, divatoktól (is) mentesen.

Vegán csokoládépuding

StahlJudit MentesEdessegek BombajoCsokoladepudingct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dekagramm magozott aszalt datolya
  • 8 dekagramm gluténmentes vegán étcsokoládékrém
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 darab kókusztejkonzerv (400 ml)
  • kevés kókuszchips
Recept idők

Elkészítés:

A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.

Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.

A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

 

Fotó: Körmendi Imre

Ezt is szeretjük