Szuper ropogós kelkáposztachips: így lesz tökéletes

kelkápi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető a kelkáposztachips, a többi zöldségtől eltérően se pucolni, se gyalulni nem kell, csak darabokra tépkedni és fűszerezni.

Nem egyszer írtunk már egészséges nassolnivalókról, olyan alternatívákról, mint például a répachips vagy a mézes mandula. Most - a zöldségvonalon maradva - a kelkáposztachips került nálunk a figyelem középpontjába, ugyanis nagyon gyorsan és egyszerűen készíthetünk isteni finom nasst belőle.

Ez egy alaprecept, csak só, bors és olívaolaj ízesíti, de sok mindennel cifrázhatjuk még: tehetünk rá fokhagymaport, köményt, chilit vagy akár parmezánt is. Az olívaolaj azonban semmiképpen ne maradjon le róla, sőt, minél jobban dörzsöljük a levélbe, mert ez az olajos borítás gondoskodik a szuper ropogós végeredményről. 

Kelkáposztachips

kelkápichips

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 130 fokra.

Töltsünk meg egy tálat vízzel, tegyük bele a kelkáposztát, alaposan mossuk át, semmi kosz ne maradjon rajta. Csöpögtessük le - ha van, salátacentrifugánk, akkor azzal -, hogy ne maradjon nedves.

Tépkedjük le a leveleit 3-5 cm-es darabokra, a keményebb szárakat, erezetet távolítsuk el. Tegyük egy tálba.

Locsoljuk meg olívaolajjal, alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle, fontos, hogy minden levelet beborítson az olaj, dörzsöljük is picit bele.

Tegyük a leveleket egy rétegben - semmiképp ne fedjék egymást - egy sütőpapírral bélelt tepsire. Sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg.

15-20 percig süssük, míg ropogós lesz, de még nem égett.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük