Gyors, krémes egylábasos tészta csirkemellel: nincs utána mosogatnivaló

onepotchicken2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kaliforniai paprika és csirkemell az alapja ennek a tésztaételnek, aki ezt a kettőt szereti, az nem lőhet mellé ezzel a fogással.

Egylábasos tészta vagy egytepsis étel, nálam bármelyiknek nyert ügye van, ha nincs utána sok mosogatnivaló. Nemcsak ez az egy előnye van azonban ezeknek az ételeknek, hanem legtöbbször az is, hogy gyorsan és minimális munkával készülnek. 

Ez most egy csirkemellel és rengeteg kaliforniai paprikával készült változat, amely tejjel és chilivel fő, ettől picit pirosas a színe, az íze azonban lágy és selymes. Az őrölt chiliből az erősségétől függően adagoljunk az ételbe, enyhén csípősből akár egy evőkanállal is elbír, viszont erősebből inkább tegyünk kevesebbet, utólag még lehet pótolni. 

Bármilyen tésztát főzhetünk bele, a spagetti sem rossz választás, de inkább használjunk haraphatóbb állagú tésztát, pennét, fusillit vagy farfallét. 

Egylábasos tészta csirkemellel

onepotchicken

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab csirkemellfilé
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 darab hagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1.25 liter tej
  • 500 gramm tészta
  • 100 gramm gouda sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olajat. A csirkemellfilét vágjuk fel szeletekre, majd tegyük az olajba, addig süssük, míg mindenhol fehér nem lesz. Ha kész, tegyük félre.

Közben a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket az olajba, majd dinszteljük puhára. Tegyük vissza a csirkemellet is, adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük alaposan össze, hogy mindenhol bevonja a húst és a zöldségeket. 

Öntsük hozzá a tejet, majd dobjuk bele a tésztát, folyamatosan kevergetve főzzük, nehogy a tészta leragadjon. Kb. 8-10 percig főzzük, míg a tészta meg nem puhul, a tej pedig sűrű mártássá nem redukálódik. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, alaposan keverjük össze, hogy teljesen elolvadjon.

Melegen, akár egy kis petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük