Kelesztés nélküli édeskrumplis kenyérke – Méz és gyömbér teszi izgalmassá

édeskrumplis kenyérke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mostanában nagyon rákaptam a kelesztés nélküli kenyerekre, mert nem elég, hogy egyszerűek, szuperül variálhatóak bennük az alapanyagok.

A kelesztés nélküli kenyerek elkészítése egyrészt nagyon egyszerű, mert csak összekeverjük a hozzávalókat, beletesszük a formába és várjuk, amíg megsül, másrészt szabadon variálhatjuk az összetevőit.

Szerintem már rengetegfélét csináltam: sósat, csípőset, de édeset még nem. Ez a változat édeskrumplival készül, amitől már eleve kap egy édeskés alapízt, de ezt a mézzel továbberősítjük. A gyömbértől pedig kicsit pikáns is lesz ez a kenyérke. 

Édeskrumplis kenyérke

édeskrumplis kenyérke recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 darab tojás
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 120 milliliter tej
  • 60 milliter olaj
  • 135 gramm cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 260 gramm édeskrumpli
Recept idők

Elkészítés:

Külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, gyömbért és a sót. 

Az édeskrumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és vízben főzzük puhára, majd pürésítsük. A nedves hozzávalókat egy másik tálban keverjük össze, majd a lisztes keveréket is tegyük bele. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük a tésztát egy kenyérsütőformába, és süssük meg. 

A tetejét díszíthetjük kockára vágott édeskrumplival. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük