Egyszerű, könnyű, de nagyon különleges pulykafasírt - Cukkinivel egészségesebb

cukkinis fasirt - cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ki gondolta volna, hogy fasírt lehet még izgalmasabb, és mégis, ez a verzió mindenben felülmúlja az eddigieket.

Ottolenghi ma a legmenőbb szakácskönyvíró, aki elsősorban a zöldségek terén mutatott elképesztően új és nagy dolgokat: minden alapanyagot új oldalról közelít meg, mindent kicsit másképp fűszerez, más technológiával készít.

Lágy, könnyű húsgolyó

Ez a húsgolyó rengeteg különböző szempontból különleges. Elsősorban a reszelt cukkini miatt, ami belekerül - ez a textúráján és az ízén is jelentős nyomot hagy, édeskés és nagyon lágy állagú lesz. Én amúgy is szeretem sütőben sütni a fasírtot vagy húsgolyót, ez ebben az esetben is így történik, de nagyon kell vigyázni, hogy belül ki ne száradjon, miközben sül. 

Az eredeti recept rengeteg fűszert tartalmaz, amin én sokat tompítottam, egy szimplább, minimalistább vonalat követtem, mert már maga a cukkini-hús kombináció bőven elég a meglepetéshez. A pulykahúst most disznóra cseréltem, de próbáltam már darált pulykacombból is és nagyon jól működött, így valószínűleg mindenféle zsírosabb hús jó választás ehhez a recepthez.

Cukkinis pulykafasírt

cukkinis fasirt - ajanlo

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab cukkini
  • 500 gramm darált hús
  • 1 darab tojás
  • 0.5 teáskanál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss menta
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük és megsózzuk, hagyjuk egy szűrőben lecsepegni. Kissé kicsavarjuk belőle a felesleges levet, majd elkeverjük az összes többi alapanyaggal. Húsgolyókat formálunk belőle, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük