Laktató, fehérjedús csicseriborsó-saláta – Fogyókúrához is ideális

csicserisali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengeteg lédús zöldség és friss zöldfűszer kerül a hüvelyes mellé, ettől sokkal izgalmasabb és összetettebb a végeredmény.

Ez az ízletes, fehérjegazdag saláta tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába, ugyanis olyan laktató és vitamingazdag, hogy felér egy főétellel, mégsem jelent annyi kalóriát. A recept - ha főételnek szánjuk - 4 személyre elegendő, ha salátának, akkor akár 8-10 adagra is.

Az alapja a csicseriborsó, a paradicsom, a paprika és az uborka, ezeket öntjük nyakon egy citromléből és olívaolajból készült öntettel, illetve friss zöldfűszereket is kapnak a nyakukba. Fontos, hogy az öntetben legalább 20 percet álljon a csicseriborsó, de ha időnk engedi, akkor a kész salátát is tegyük hűtőbe fél órára, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. 

Csicseriborsó-saláta

csicserisali

Hozzávalók 4 személyre

  • 800 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 evőkanál menta
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrjük le, mossuk át, csöpögtessük le. A csicseriborsót keverjük össze az olívaolajjal, citromlével, őrölt paprikával és a sóval. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe kb. 20-40 percre, hogy összeérjenek az ízek. 

Amíg a borsó a hűtőben van, vágjuk kockákra a zöldségeket, aprítsuk össze a zöldfűszereket.

Adjunk minden zöldséget a csicseris alaphoz, alaposan keverjük őket össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. Ha időnk engedi, tegyük a hűtőbe 30 percre.

Pitával, joghurtos öntettel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük