Almás ciderben párolt csirkecomb – Az édes levet szívja be a hús

Ciderben pácolt csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha pácokban gondolkodunk, végtelen számú lehetőségünk van, hogy a húsokat szaftossá, izgalmasabb ízűvé tegyük.

A csirkemell mellett érdemes a szárnyas combjával is foglalkozni, mert isteni ételek készülnek ebből a részből is. Na, de nem úgy, hogy magában bedobáljuk a tepsibe, vagy olajban kirántjuk, hanem finom pácban kisütve a legjobb.

A gyümölcsöt nagyon szeretem húsétellel párosítani, az alma különösen jól kihozza a csirke ízeit. Ha igazán finomat szeretnénk készíteni, akkor pácoljuk a húst ciderben, vagyis erjesztett almaborban. A cidernek körülbelül annyi az alkoholtartalma, mint a sörnek, tehát nem fog megütni, de az íze remekül érvényesül a húsos fogásban.

Ciderben sütött csirkecomb

Ciderben pácolt csirkecomb recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 deciliter cider
  • 2 darab alma
  • 1 deciliter olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat vágjuk félbe, törölgessük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk karikákra, az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel. 

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a csirkecombokat, és minden oldalukat, különösen a bőrös felüket, jól pirítsuk meg, majd vegyük ki őket, tegyük egy tányérra.

A visszamaradt olajban pirítsuk meg a hagymákat, majd öntsük rá a cidert, és magas hőmérsékleten forraljuk addig, amíg a felére nem redukálódik. Tegyük bele a csirkecombokat, majd a felkockázott almákat és a kakukkfüvet is. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük