A krémes avokádókrém találkozása a lágy sajttal - Ez az egyik legfinomabb mártogatós

avokado-keksajt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha az avokádó igazán krémes, éppen olyan állaga van, mint a leglágyabb kéksajtnak, jó apropó ez a kettő vegyítésére.

Minden avokádós recept legnagyobb kihívása magánál a beszerzésnél kezdődik. Már szinte mindenütt lehet kapni, tízből kilencszer azonban biztosan kőkemény lesz, amit találunk, ebben a formájában pedig teljesen fogyaszthatatlan.

Ilyenkor csak a türelem segít: az avokádó szép lassan meg fog puhulni a pulton, ha van türelmünk kivárni, de ennek a folyamatnak is van egy nagy buktatója. Ugyanis a legtöbb avokádó az érés pillanatát követő néhány órán belül elképesztő sebességgel vált éppen érettből teljesen rohadttá. Így válik az avokádófogyasztás életprogrammá: minden nap figyelgetni, simogatni kell, és amint jónak tűnik, azonnal elfogyasztani.

Mivel eredetileg zöldcitrommal és friss korianderrel szeretem a legjobban, ezek pedig nincsenek mindig itthon, muszáj ezekben a hirtelen cselekvést követelő pillanatokban is kreatívnak lenni.

Az avokádó második legjobb partnere a kéksajt: hasonló állaguk, viszont teljesen ellentétes ízük miatt van ez így, lehet az roquefort, dán kék vagy akár gorgonzola is, minél krémesebb, annál jobb lesz.

Kéksajtos avokádó

avokado-keksajt2

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 darab érett avokádó
  • 100 gramm kéksajt
  • 1 darab friss chili
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 szál újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk és egy kanállal kivájjuk a belsejét. Tálba tesszük, hozzáadjuk a sajtot és a többi összeaprított alapanyagot, majd pépesre törjük egy villával. 

Friss, hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük