Karfiolos-cheddar sajtos tócsni: karakteres ízek egy könnyű fogásban

Sági Zsófia 2019. augusztus 24.

A karfiol és a cheddar sajt zseniális páros. A karfiol enyhe, natúr, viszonylag semleges ízéhez nagyon jól passzol a cheddar sajt karakteres, jellegzetes íze, tökéletesen kiegészítik egymást.

Erre akkor jöttem rá, amikor elkészítettem a karfiol mac'n'cheese-t, az utóbbi idők legnagyobb kedvencét. Elkezdtem további receptek után kutatni, amelyekben a cheddar és a karfiol párosa hasonlóképpen érvényesül, így bukkantam rá erre a tócsnira.

karfioltocsni.jpg

Az elkészítése nem bonyolult, annyi munka van csak vele, míg a sajtokat lereszeljük, illetve a karfiolt előfőzzük, utána már gyerekjáték az egész: mindent összekeverünk, majd egy kis zsiradékon kisütünk. 

Ettől lesz ropogós

Nem mondom, hogy más sajtokkal nem lesz finom, nyugodtan reszeljük bele, amit a hűtőben találunk, de érdemes legalább egyszer cheddarból is elkészíteni. Liszt nem kerül bele, zsemlemorzsa tartja össze az alapanyagokat, amelyet lecserélhetünk panko morzsára is, ha ropogósabb élményre vágyunk. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4615017866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása