Van még hátra pár meleg nyári nap, úgyhogy most van még itt az ideje a grillezésnek. Ha a kedvenc zöldségeinknek már nincsen szezonja, akkor húst is grillezhetünk különlegesebben.
A csirkenyárs nyári verziója a görög, citromos csirkehús, amely mellé krémes, joghurtos tzatziki és friss, omlós pita dukál. Az édes, lédús paradicsom éppen nyár végén éli szezonját, úgyhogy nyugodtan dobhatunk pár szemet belőle is a grillrácsra.
A görög csirkenyárs titka az idő
A hús titka a pácban és az időben rejlik. Egy citromos, oregánós, fokhagymás, ecetes pácot kell kikeverni, majd ebbe kell beleforgatni a csirkemellfilét. Fontos, hogy minél többet álljon a hús ebben a pácban: minimum 45 percet, de inkább 2-3 órát.
Ha nincs otthon grillünk, egy nagyobb, lapos serpenyőben is megsüthetjük a nyársakat. Fontos, hogy ha fából készült nyársat használunk, legalább 30 percre áztassuk be vízbe a sütés kezdete előtt. Fémnyársnál nem szükséges ez a lépés.
Fotó: Getty Images