Görög, citromos csirkenyárs krémes tzatzikivel: grillezzünk, amíg lehet

Sági Zsófia 2019. augusztus 24.

Van még hátra pár meleg nyári nap, úgyhogy most van még itt az ideje a grillezésnek. Ha a kedvenc zöldségeinknek már nincsen szezonja, akkor húst is grillezhetünk különlegesebben.

A csirkenyárs nyári verziója a görög, citromos csirkehús, amely mellé krémes, joghurtos tzatziki és friss, omlós pita dukál. Az édes, lédús paradicsom éppen nyár végén éli szezonját, úgyhogy nyugodtan dobhatunk pár szemet belőle is a grillrácsra. 

csirkenyars.gif

A görög csirkenyárs titka az idő

A hús titka a pácban és az időben rejlik. Egy citromos, oregánós, fokhagymás, ecetes pácot kell kikeverni, majd ebbe kell beleforgatni a csirkemellfilét. Fontos, hogy minél többet álljon a hús ebben a pácban: minimum 45 percet, de inkább 2-3 órát. 

Ha nincs otthon grillünk, egy nagyobb, lapos serpenyőben is megsüthetjük a nyársakat. Fontos, hogy ha fából készült nyársat használunk, legalább 30 percre áztassuk be vízbe a sütés kezdete előtt. Fémnyársnál nem szükséges ez a lépés. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3515019384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása