Fűszeres darált hússal töltött sült paradicsom: laktató főétel látványosan

Sági Zsófia 2019. augusztus 21.

Imádjuk a bolognait, imádjuk a töltött paprikát, úgyhogy csak jó jöhet ki abból, ha ötvözzük a kettőt. Ízes, szaftos, látványos, tökéletes vendégváró főétel a töltött paradicsom.

Kicsit munkás, az igaz, de a nagy részét a sütő végzi, nekünk csak a tölteléket kell előre összeállítanunk. Utána mehet a betöltés, betoljuk a sütőbe, és a forró levegő teszi a dolgát. 

toltottpari.jpg

A rizst nem főzzük elő, a húst elősütjük

A töltelékbe darált hús, rizs, fűszerek, paradicsom és fehérbor kerül. A rizst nem kell előfőzni, de áztassuk be 20 percre. A húst viszont át kell teljesen sütni, mikor a tölteléket összeállítjuk. A paradicsomos-boros lében főni fog picit a rizs is, de nem kell teljesen megpuhulnia.

A sütőben 45 percet tölt fedővel és 45 percet anélkül az étel, mivel a hús át van sütve, csak a tölteléknek kell kicsit összesülnie, a rizsnek és a paradicsomnak pedig megpuhulnia. Ha ez megtörtént, akkor készen is vagyunk, ha előbb megpuhul, akkor nem szükséges ennyi ideig sütni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4515008848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása