Pikáns krumplipüré friss petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét

Szász Eszter 2019. augusztus 19.

A gyerekeim nagyon szeretik a krumplipürét. Bármennyire is azt gondolnánk, hogy a gyerekek kedvence kizárólag a sült krumpli, nálunk ez egyáltalán nem így van. 

Egy időben nem telt el vasárnap rántott csirke nélkül. Ehhez kétféle köret dukált: vagy kukoricás rizs, vagy krumplipüré. Egy idő után, amikor megkérdeztem, hogy mit ennének szívesebben, a mérleg nyelve a krumplipüré irányába billent. Úgyhogy sok-sok gyakorlás és próbálkozás után megalkottam a szerintem legfinomabb krumplipürét, ami nemcsak köretként, hanem egytálételként is megállta a helyét. 

krumplipure_petrezselyemmel_es_fokhagymaval.jpg

Jó tudni: tejfölösen is lehet

A krumplipüré készítését anyukámtól tanultam, ő nemcsak vajat és tejet, hanem tejfölt is tesz hozzá. Nálunk a tejfölnek amúgy is kiemelt szerepe van a konyhában, nem volt kérdés, hogy a krumplipürében is helyet kap. Ettől még krémesebb, még komplettebb, én általában már magában megeszem a nagy részét. Igazából a hozzávalókat is érzésre tettem bele, addig, míg finom, krémes állagot nem kaptam. A tejföllel kell egyedül vigyázni, mert nem szabad, hogy domináljon az íze. 

Ez a változat most kicsit kevésbé gyerekbarát, mert fokhagymás, a színét pedig petrezselyemmel dobtam fel. Ez csak vajjal és kis tejjel készül, a tejfölt kihagyhatjuk belőle. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8615002098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása