Egyelőre nem sikerült elsajátítanom azt a csuklóreflexet, amivel édesanyám pillanatok alatt, mindenféle különösebb tervezés nélkül képes ebédet varázsolni akár tizenhat főre.
Pedig nagyon szeretném valahogy átvenni ezt a képességet, amivel nem rendül meg akkor sem, ha a tervezetthez képest mondjuk kétszer annyian jönnek ebédre. Ilyenkor nem tölt hosszú órákat kétségbeesetten, izzadva a konyhában, mégis lesz elég étel az asztalon, méghozzá elég finom dolgok, de sallang és cifrázás nélkül.
2 perc munka van vele
Ilyen ez a paradicsomos sült csirke is, ami a maga egyszerűségében nagyszerű. Tulajdonképpen pontosan annyi, amennyit a neve rejt: sült csirke paradicsommal. Körülbelül két percbe telik az összerakása és egy óra alatt megsül, mégis sokkal különlegesebb, mint egy sima sült hús, a paradicsomtól és a friss bazsalikomtól pedig igazi nyári jellege van.
Most nyáron lehet friss, leturmixolt paradicsomból is készíteni, de ha épp nincs ilyen kéznél, passzírozott is megteszi.
Fotók: Ács Bori/Sóbors