Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség

Szász Eszter 2019. július 21.

Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet. Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát. 

Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és kristálycukorral. Elsőre talán bizarrul hangzik, de engem sokszor mentett meg vészhelyzetekben. 

A jó minőségű étcsokoládéból készült krém igazából nem is olyan egészségtelen, és ha nem cukrozzuk agyon, illetve alternatív édesítést használunk, akkor még az alakunknak sem árt. 

avokados_csokikrem.jpg

Ízben nem változtat, állagban sokat javít

Ezt a csokikrémet avokádóval tettem kicsit különlegesebbé. Első hallásra furcsán hangozhat, mit keres egy zöldség a csokoládéban, de mivel az avokádó teljesen semleges ízű, ezért jól illik sós és édes ételekbe egyaránt. A csokikrémbe kevert zöldség az állagot javítja, még selymesebbé, krémesebbé teszi az édességünket. Ehetjük magában, de tehetjük piskótába is. 

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914956702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása