Ez a recept a maga egyszerűségében varázsolt el engem. Bár gyakran sütünk koktélparadicsomot, elképesztő aromákat kap sütőben vagy serpenyőben készítve, bepácolni - eddig - nem szoktam.
Viszont most az édes koktélparadicsomokat egy olívaolajból, Worcestershire-szószból és fokhagymából álló öntetbe forgattuk bele, majd nem sütőben, nem serpenyőben, hanem a nyárnak hódolva grillen készítettük el.
Elképesztően finom lett így. A grillezés ráerősít a paradicsom természetesen édes ízére, amit szuperül ellensúlyoz az öntet, a Worcestershire-szósz savassága, fűszeressége tökéletes harmóniában van a zöldség zamatával.
Így lesz belőle laktató főétel
Ha ez még nem lenne elég, készül mellé pirítós is. A kenyérszeleteket meg kell locsolni a megmaradt öntettel, majd alaposan meg kell pirítani a grillrácson. Ha elkészültek, ricottával vagy sajtkrémmel kell megkenni őket, ami még tovább fokozza az összhatást. Leírhatatlanul finom, nem lehet szavakba önteni, úgyhogy inkább készítsétek el, amíg tart a grillszezon.
Fotó: Getty Images