Fűszeres koktélparadicsom-nyárs ricottával megkent grillezett kenyérrel

Sági Zsófia 2019. július 15.

Ez a recept a maga egyszerűségében varázsolt el engem. Bár gyakran sütünk koktélparadicsomot, elképesztő aromákat kap sütőben vagy serpenyőben készítve, bepácolni - eddig - nem szoktam.

Viszont most az édes koktélparadicsomokat egy olívaolajból, Worcestershire-szószból és fokhagymából álló öntetbe forgattuk bele, majd nem sütőben, nem serpenyőben, hanem a nyárnak hódolva grillen készítettük el. 

koktinyars.jpg

Elképesztően finom lett így. A grillezés ráerősít a paradicsom természetesen édes ízére, amit szuperül ellensúlyoz az öntet, a Worcestershire-szósz savassága, fűszeressége tökéletes harmóniában van a zöldség zamatával.

Így lesz belőle laktató főétel

Ha ez még nem lenne elég, készül mellé pirítós is. A kenyérszeleteket meg kell locsolni a megmaradt öntettel, majd alaposan meg kell pirítani a grillrácson. Ha elkészültek, ricottával vagy sajtkrémmel kell megkenni őket, ami még tovább fokozza az összhatást. Leírhatatlanul finom, nem lehet szavakba önteni, úgyhogy inkább készítsétek el, amíg tart a grillszezon.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414937420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása