Színében és ízében is a nyarat és a napsugarakat idézi meg ez a frissítő dresszing, amit számtalan fogáshoz felhasználhatunk.
Az öntetbe apróra darabolt citrom, friss citromlé, fokhagyma és friss kakukkfű kerül, amit az édes-sós olívaolaj fog össze. Elképesztően könnyű és üde ez a dresszing, minden nehéz fogást feldob.
Mi mindenhez jó?
Bár az önteteket általában salátákhoz használjuk - nem véletlenül -, érdemes kipróbálni más ételek mellé is. Nagyon jól passzol például:
- grillhúsok mellé,
- sült zöldségekhez,
- mártogatósnak, például garnélához,
- quinoába, rizsbe keverve,
- majonézbe - csodálatos aiolit kapunk.
A citrom
Mivel a citrom nemcsak lé formájában, hanem héjastól is belekerül a lébe, ezért fontos, hogy bio, kezeletlen héjút válasszunk. Ha mégsem sikerül, nagyon alaposan mossuk meg, áztassuk szódabikarbónás oldatba.
Fotó: Getty Images