Citromos-kakukkfüves dresszing: így minden falatban ott van a nyár

Sági Zsófia 2019. június 26.

Színében és ízében is a nyarat és a napsugarakat idézi meg ez a frissítő dresszing, amit számtalan fogáshoz felhasználhatunk. 

Az öntetbe apróra darabolt citrom, friss citromlé, fokhagyma és friss kakukkfű kerül, amit az édes-sós olívaolaj fog össze. Elképesztően könnyű és üde ez a dresszing, minden nehéz fogást feldob.

salatadresszing.jpg

Mi mindenhez jó?

Bár az önteteket általában salátákhoz használjuk - nem véletlenül -, érdemes kipróbálni más ételek mellé is. Nagyon jól passzol például:

  • grillhúsok mellé,
  • sült zöldségekhez,
  • mártogatósnak, például garnélához,
  • quinoába, rizsbe keverve,
  • majonézbe - csodálatos aiolit kapunk.

A citrom

Mivel a citrom nemcsak lé formájában, hanem héjastól is belekerül a lébe, ezért fontos, hogy bio, kezeletlen héjút válasszunk. Ha mégsem sikerül, nagyon alaposan mossuk meg, áztassuk szódabikarbónás oldatba.  

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr514910750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása