A házi pita nem bonyolult és garantáltan finomabb, mint a bolti

Szász Eszter 2019. június 24.

Nem eszem túl sok kenyérfélét, de a pita nagy kedvencem. Szendvicsnek, hummuszhoz, falafelhez, mindenhez passzol. Itthon szerintem kevés helyen kapni igazán finomat, így kézenfekvő, hogyha igazán jót szeretnénk enni, akkor házilag kell elkészíteni. 

A pitába nem csak falafel vagy gyros tehető, ugyanúgy alkalmas szendvicskészítésre, mint a kenyér. Állagra kívül ropogós, belül pedig puha.

A zseb fontossága

Miután nagyon magas hőmérsékleten kell sütni, a belsejében a gőztől egy zseb keletkezik. Ha a szélén egy csíkot levágunk, ezt a zsebet lehet megtölteni mindenféle finomsággal. De nemcsak szendvicsként lehet fogyasztani, hanem olyan különféle mártogatósokhoz is remekül passzol, mint például a hummusz vagy a labneh.  

hazi_pita.jpg

A pitából is létezik teljes kiőrlésű változat, de most a fehér lisztes receptjét osztom meg. Viszonylag egyszerű az elkészítése, csak a kelt tészta miatt kell türelmesebbnek lenni. Az élesztő felfuttatásához érdemes elolvasni a korábbi írásomat

Nagy mennyiségre elegendő, de nyugodtan fagyasztható

A receptben megadott mennyiségekből viszonylag sok pita jön ki. Ráadásul igen laktató, egy darab is elég belőle egyszerre. A kész pitákat jól zárható dobozban tároljuk, így néhány napig frissek maradnak. Jól lehet őket fagyasztani is, ha kiengedjük, olyan, mintha frisset ennénk. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4614899910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása