Amikor azon gondolkoztam, hogy milyen receptet szeretnék megosztani, döbbenten tapasztaltam, hogy mákos süteményről még nem írtam, pedig a mákos töltelék az egyik kedvencem. Amiben mák van, csak jó lehet - szerintem.
A minap egy interjúra igyekeztem, és mivel hamarabb értem oda, beültem egy cukrászdába, ahol nem tudtam ellenállni egy mákos pitének. Miután jóízűen megettem, eszembe jutott, hogy csodás látványt fogok nyújtani a fogaim közé szorult mákdarabokkal. Emlékszem, amikor az iskolában mákos tészta volt ebédre, akkor szinte kötelezően kaptunk utána egy almát, ami igyekezett a mákdarabokat kipucolni a fogaink közül.
Nem szabad túlzásba vinni a málna mennyiségét
A mákos piskótákat vagy réteseket meggyel szokták dúsítani, de igazából bármilyen savanykás gyümölcs passzol hozzájuk, most épp málna. Ne tegyünk bele túl sokat, hogy ne legyen túl tocsogós, csak adjon neki savanykás ízt. Ez is egy ilyen mákos piskóta, semmi faxni, de nem lehet abbahagyni, legalábbis a mákrajongóknak biztosan nem.
Fagyasztottból is finom
A málnának ugyan csak nyár elején kezdődik a szezonja, de fagyasztottan az év bármely szakában beszerezhető. Ilyenkor arra ügyeljünk, hogy engedjük ki a levét, hogy ne színezze meg a sütit.
Fotó: Getty Images