Isteni málnás vajkrém, amely minden süteményt megkoronáz

Sági Zsófia 2019. május 24.

Ez egy tökéletes alaprecept a süteményrajongóknak: lehet vele cupcake-et díszíteni, be lehet vele vonni tortát, piskótát, de pohárkrém is készíthető belőle. 

A legjobb, hogy bármilyen szezonális gyümölcsből összeállítható, legyen az málna, eper, áfonya, ribizli - maximum az édességén kell változtatni -, sőt, fagyasztottból is készíthető.

malnas-vajkrem.jpg

Le kell szögeznem, hogy nem vagyok nagy vajkrémrajongó, de csak azért nem, mert eddig mindig ízetlen, margarinból készült, gyümölcsöt nem látott verziókat kóstoltam. Ez azonban habosra kevert vajból és friss gyümölcsből áll, tökéletesen visszaköszön a krémből a málna édes íze és gyönyörű pink színe is. Ez a krém körülbelül 18 cupcake-re elegendő.

A hibalehetőség

Az egész folyamatban egyetlen kritikus pont van, erre nagyon oda kell figyelni: ha a megfőzött málnadzsemet nem hűtjük le megfelelően és melegen vagy akár langyosan adjuk a vajhoz, az egész krém megolvad, a hozzávalók különválnak, menthetetlen lesz a máz. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9914827842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása