Lágy túrókrémmel töltött omlós pite a nagyi konyhájából

P. Szabó Fruzsi 2019. május 21.

Minden háziasszony tarsolyában ott van az az egy-két dobjuk össze típusú sütemény, ami egész egyszerűen szuper finom és megunhatatlan. Amit imád a család, ami minden alkalommal mosolyt csal az arcokra.

Az én Nagymamámnak is van ilyen. Nem is egy. De most csak egyet hozok, egy nagy klasszikust, a túróst. Ő mindig így szokta mondani: csináltam túróst. Semmi sincs ok nélkül, a túrósnak a neve és az elkészítése is egyszerű.

turos2.gif

Az íze és az állaga tökéletes. A tésztája kellemesen lágy, harapható pitetészta. A töltelék könnyű, krémes, nem túl édes. Alkalomadtán egy kis kapor is kerül bele.

Kaporral, de anélkül is isteni

Most is akart bele rakni a Mama, de sajnos nem kapott se a piacon, se a maszeknál. Sajnáltam is kicsit a dolgot, mert szeretem nagyon a kapros verziót. Mindig is úgy voltam vele, hogy ez valami különös dolog, amolyan békebeli konyhai forradalom, hogy a finoman édeskés túrókrémbe kapor kerül. Szóval, ha valakinek van kedve, tegyen bele nyugodtan. Igazán különleges lesz úgy. 

Ha nem szimpatikus az ötlet, akkor sincs tragédia. A túrós magában is frenetikus, tényleg abbahagyhatatlan.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514811112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása