Selymes, vajas karfiolpüré - Diétás megoldás pürérajongóknak

Sági Zsófia 2019. május 21.

Imádom a krumplipürét, az egyik kedvenc köretem. Sajnos elég sokszor eszem, pedig nem éppen diétás, és ez meg is látszik a kilókon. De mit tehet egy pürérajongó, ha nem tud lemondani a kedvenc köretéről?

Szerencsére nem vetem meg a karfiolt sem, sőt, kifejezetten sokat készítem különböző formákban. Amikor rátaláltam erre a selymes karfiolpüré receptre, tudtam, hogy ez lesz a megoldás. 

karfiolpure_1.jpg

Kétféleképpen

A karfiolpürét kétféleképpen készíthetjük, főhet a zöldség tejszínben, alaplében vagy a kettő keverékében. Ha tejszínt használunk, akkor selymes, krémes, tejes pürét kapunk végeredményül, ha alaplevet, akkor gazdag, intenzív ízeket. A legjobb talán a kettő keveréke. Tejszínből ne főzőtejszínt használjunk, nem sűríteni szeretnénk, mivel benne főzzük a karfiolt, folyékony állagra van szükségünk. 

Vegán püré

Három alapanyag lecserélésével elkészíthetjük vegán változatban is a pürét. A csirkealaplé helyett használjunk zöldséges verziót, a tejszínből növényi változatot, a vaj helyett olajat. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1214827696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása