A tiramisu az egyik legfinomabb desszert a világon, mégis sok olyan helyzet van, amihez nem passzol. Vagy mert a kávés desszertet nem szereti valaki, vagy mert gyerekeknek is készül, vagy egyszerűen csak azért, mert eperszezon van.
Olyankor pedig egyszerűen muszáj megcsinálni az epres verziót, ami egészen más, mint a klasszikus. Van, aki egyszerűen csak eperszeletekkel rétegezi a megszokott tojásos, tojáshabos, mascarponés krémet, de én az egy fokozattal bonyolultabb receptet szeretem.
Ebben a verzióban az eper egy részét le kell turmixolni, és kávé helyett ebbe az egyvelegbe kell mártogatni a babapiskótát, illetve kerülnek bele eperszeletek is.
A piskóta ezzel a módszerrel ugyanúgy megpuhul, mint az eredeti, kávés technikával, a végeredmény ugyanolyan lágy lesz. Akkor a legjobb, ha az egész desszert csak nagyon enyhén édes, sőt, ha még a piskóta is cukrozatlan.
Fotók: Ács Bori/Sóbors