Tegye fel a kezét, aki vásárlás közben nem kívánta meg a színes, zörgős zacskókban meglapuló burgonyachipseket. Ráadásul a legtöbb szupermarketben ezek a rágcsálnivalók rögtön a sorok elején vannak, nehéz megállni, hogy ne tegyünk be egyet a kosarunkba jó lesz estére tévénézéshez vagy a könyv mellé felkiáltással.
Sajnos ezeknél a burgonyachipseknél kevés egészségtelenebb étel van, tele van olajjal és sóval, vagyis felesleges kalóriával. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen titkos összetevőt is hozzátesznek, mert nem lehet megállni, hogy ne faljuk fel az egész zacskó tartalmát.
Egészséges chips?
Egy ideje megjelentek a polcokon a burgonyachipsek egészségesebb változatai, a zöldségchipsek. A zacskókban édesburgonyát, zellert, céklát, répát találunk. Bár az íze finom, de még ezek is túl olajosak, sósak, legalábbis az én ízlésemnek. Nem beszélve arról, hogy az áruk sem túl baráti. Miért ne lehetne ezeket a ropogtatnivalókat házilag is előállítani? Mert néha muszáj nassolni, de nagyon nem mindegy, hogy mit.
Arra vigyázzunk, hogyha a zöldségchipset olajban sütjük (márpedig úgy a legfinomabb), akkor nem fog kevesebb kalóriát tartalmazni, mint a burgonyából készült változat, de miután a házi változatban nincs semmilyen adalékanyag, biztosan egészségesebb lesz.
Fotó: Getty Images