Omlós tészta, feta sajtos töltelék, aranybarna répák: francia hajtogatott tészta húsvétra

P. Szabó Fruzsi 2019. április 21.

Ez a remek répás, tavaszi fűszerezésű galette nem hiányozhat idén a húsvéti asztalról. Elképesztően finom, mindenki imádni fogja majd.

A francia galette egy fantasztikus találmány. Bármivel tölthetjük kedvünk szerint, az évszaknak megfelelően.

Ha édes süteményre vágyunk, akkor megpakolhatjuk mondjuk fűszeres gyümölcsökkel, mandulával, pisztáciával, de mint ahogy az alábbi recept is mutatja, sósan, fűszeres sajttal és zöldségekkel is kiváló.

galett7.jpg

Az édes verziók szuperek uzsonnára vagy kávé mellé, míg egy-egy zöldséges megoldás, mondjuk egy finom salátával kiegészítve, remek könnyű ebéd vagy akár vacsora is lehet.

Az alább részletezett galette a húsvéti ihletettséggel készült. Répával, tavaszi zöldekkel.

 Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214684480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása