Ebéd 20 perc alatt olaszmániásoknak: tonhalas spagetti
Gyors ebéd 4 hozzávalóból

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vak tyúk is talál szemet alapon a legfinomabb ételek sokszor úgy készülnek, hogy egy gyors ebédet szeretnénk összeütni, nézzük, mi van otthon, ami illik egymáshoz, és étellé áll össze? A tonhal, a spagetti és a tejszín például abszolút ezt tudják.

Az olasz típusú ételekben az a jó, hogy semennyire sem bonyolultak, nem kell hozzájuk sok alapanyag, az viszont legyen finom, friss, és ízekben gazdag. Ebben a gyors tésztában a jó sok petrezselyemzöld, és a tonhal íze adja a fő vonalat, a többi a kiegészítő.

Nagyjából annyi idő alatt lesz kész, amíg megfő a tészta, plusz egy perc, amíg összerottyantjuk a tejszínnel és a tonhallal. A petrezselymen kívül nem kell hozzá semmit összevágni, hámozni, vagy előkészíteni, vagyis tényleg 15 perc alatt készül el a finom ebéd.

Nem érdemes tartalékolni

Ahogy a legtöbb tésztás ételt, ezt is frissen és forrón kell tálalni. Ha elteszed, nemcsak megdermed a tészta, de beszívja magába a tejszínt, és az már egyáltalán nem gusztusos. Ha már előttetek van, egyétek meg mind!

Tonhalas spagetti

tonhalas tészta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag spagetti (durum)
  • 3 deciliter tejszín (főző is jó)
  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab Petrezselyem csokor
  • 1 kávéskanál
  • 1 opcionáls a tetejére reszelt parmezán
  • 1 opcionáls fekete olajbogyó
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni, közben éppen van időnk felvágni a petrezselymet.

Ha megfőtt, leszűrjük, visszatesszük a tűzre. Felöntjük a tejszínnel, rákaparunk egy doboz tonhalat (saját levében eltettet). Sózzuk, ha szeretjük, dobunk rá egy marék fekete olajbogyót. Összekeverjük, hagyjuk egyet rottyanni, elzárjuk, majd belekeverjük a petrezselymet is.

Tálaláskor szórhatunk rá parmezánt, de anélkül is nagyon finom.
Ezt is szeretjük