Közszolgálat eperszezonra: így készíts tökéletes eperhabot 10 perc alatt!
Joghurtos eperhab recept

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az eperszezon az év egyik legjobb időszaka, bár egyszerűbb, ha simán belátjuk, hogy az abszolút tuti. Ilyenkor az ember egyet akar: sok-sok epres, na jó, szamócás receptet, hogy minél többet kihozhasson ebből az illatos és cuki gyümölcsből. Tessék, itt van egy Katucitól, már-már közszolgálatilag.

Eperszezon, napsütés, hideg joghurt és 10 perc, ennyi kell a tökéletes eperhabhoz. Meg persze az sem árt, ha van valami jó technikád a tejszínhab felveréséhez. Megsúgjuk: a habfixáló segíteni szokott, meg az is ha jól behűtött tejszínt használunk.

 

Kép forrása: katucikonyha

Felejtsd el a bolti joghurthabokat, a házi magasan veri azokat. Ráadásul egyszerre több adagot is készíthetünk, 2-3 napig bőven eláll a hűtőben (khmmm már ha marad belőle).

Nem fog

A receptben megadott mennyiség hivatalosan négy adagra elég, de most szólunk, hogy ha a realitások még jelentenek nekünk valamit, és a valódi igényeket nézzük, akkor inkább kettőnek számít. Ha négyen vagyunk, inkább dupla adagot készítsünk.

Joghurtos eperhab

eperhab 650px

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 deciliter hideg habtejszín
  • 2 deciliter görög joghurt
  • 10 dekagramm eper
  • 5 dekagramm porcukor
  • 0.5 darab kezeletlen citrom héja
  • 1 csomag zselatin fix
Recept idők

Elkészítés:

A hideg habtejszínt a porcukor és a fixáló felével kemény habbá verjük.

Az epret simára pürésítjük, és a finomra reszelt citromhéjjal, a maradék porcukorral és zselatin fixszel együtt a joghurthoz adjuk.

Ezt is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot, és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük! Tipp: a habot tálalhatjuk friss gyümölccsel, de pirított magokkal vagy kekszmorzsával is nagyon finom.
Ezt is szeretjük