A csokis kekszeknél csak a csokikrémes csokis kekszek jobbak. Ezeket itt pedig nem kell kenegetni, szaggatni, ragasztgatni: a gyors gombócozás után a kisült kekszekbe már kanalazhatjuk is a tejszínes csokikrémet.
Piszke
A tésztában lévő mandula (vagy más csonthéjas) miatt a kekszek nem száradnak ki szobahőmérsékleten sem, a csokikrém pedig krémes, de kicsit szilárdul majd, nem lesz folyós - bár egy ilyen gombócka alig egy harapás, az sem lenne baj...
Hozzávalók: (20-24 darabhoz)
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 dkg holland típusú kakaó
fél kk. só
6 dkg darált mandula (használhatunk diót vagy mogyorót is)
12 dkg liszt
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
- A vajat és a porcukrot habosra keverjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet, kakaót, a sót, és a mandulát.
- Kézzel gyorsan összegyúrjuk és a tésztát két, kb. 2 cm átmérőjű rúddá formázzuk.
- 30 percre hűtőbe rakjuk, majd kb. egycentis szeletekre vágjuk, a szeleteket gombóccá formáljuk.
- A gombóckák közepébe egy fakanál végével - vagy az ujjunkkal - lyukat fúrunk.
- 160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12-15 percig sütjük.
- A tejszínt felforrósítjuk, az apróra tördelt csokira öntjük, 3 perc után egy villával gyors mozdulatokkal simára és fényesre keverjük, a sütikbe töltjük.
Piszke