Eddig csak random bedobálta a kaját a hűtőjébe? Óriási hiba!
Ha megkérdeznének, hogy a hűtőben mindenhol ugyanannyira van-e hideg vagy vannak melegebb és hidegebb pontjai is, akkor rögtön azt válaszolnám, hogy van, ahol hidegebb, van, ahol melegebb. Mégis, amikor bepakolom otthon a kaját, sosem foglalkozom ezzel, csak benyomok mindent véletlenszerűen oda, ahova épp befér. Pedig van pár egyszerű trükk, amit ha észben tartunk, tovább maradnak frissek az ételeink, italaink, írja az Insider.
Elég logikus, mégse foglalkozik vele általában senki: a hűtőajtóban van a legmelegebb, egyrészt azért, mert ez van legtávolabb a csövektől, másrészt a hűtő kinyitásakor ez a rész teljes egészében kikerül a szobahőmérsékletű levegőre.
Itt az olyan dolgokat érdemes tárolni, amik felbontás nélkül hűtés nélkül is elállnak, például ketchup, majonéz, gyümölcslevek.
A tejet és más könnyen megromló ételeket a legalsó polcon érdemes tartani, ugyanis az a leghidegebb része a hűtőnek. A tejet ajánlott benyomni a hűtő hátuljába, azzal is lehet pár fokot hűteni rajta, ha közel van a falhoz.
A felső és a középső polc jó minden másnak, a közepesen romlandó ételeknek.
A hűtő tetejével érdemes még vigyázni, az sokszor melegebb mint a levegő hőmérséklete, ezért ott kenyeret vagy bort tartani kifejezetten rossz ötlet.
A cikk szerint a toast kenyeret a mélyhűtőben kéne tartani, mivel azt úgyis pirítósnak/melegszendvicsnek süti meg az ember, akkor meg nem számít, hogy előtte fagyottak voltak a szeletek.
És végül a legnagyobb lifehack: a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes külön tárolni, mert egy csomó gyümölcsből olyan gázok szabadulnak fel, amik felgyorsítják a zöldségek rohadását.