Esküvői torta? Pfff, ugyan már, az új menőség az, amikor az ifjú pár együtt vágja le az esküvői tonhal fejét!
Naná, hogy Japán az otthona a legújabb esküvői őrületnek, amiben a tradicionális torta helyett egy esküvői tonhalat szeletel fel az ifjú pár, mikörben a násznép árgus szemekkel figyeli, hogy ki hová teszi a kezét a késen, mert az állítólag jelent valamit. Az esküvői tonhalat frissen fogják a nagy nap hajnalán, kiszállítással együtt alsó hangon 275 ezer jenből (kb 600 ezer forint) már meg lehet úszni, és ebbe már az is beletartozik, hogy a trancsírozás után a halat felszolgálják szusi formájában a vendégseregnek. Ha komolyabb méretű halra vágyik az ember egy 100 kilós ton már másfél millió jen körül vabn, igaz, abból ki is jön vagy 2000 szusira való hús. (via Japan Today)