Spárga baconnel sütve
2017. május 26. írta: Városi konyha

Spárga baconnel sütve

Ez a legjobb tavaszi köret, akárki, akármit mond! Ha beindul a spárgaszezon, nem telik el úgy hét, hogy legalább egyszer ne csinálnék bacon-ös spárgát. Magában is meg tudom enni, de köret is lehet, ami mindehez megy legyen az csirke, hal, vagy egy jó steak. Nyáron a grillre is fel lehet dobni, akár más zöldségekkel együtt is.

sparga.JPG

Hozzávalók - 2 személynek, ha köretként fogyasztjátok
1 csomag zöld spárga
10 dkg szeletlet bacon
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A spárgát mosd meg, és vágd le a fás szárát. Ahol könnyen átsiklik a spárgán a kés, az a része már nem fás - ezt kell óvatosan megkeresni.
A 10 dkg bacon 6-7 szeletet jelent. Osztd el a spárgát annyi részte, ahány szelet bacon-öd van, majd a kis csokrok köré tekerj egy-egy szeletet a szalonnából. Fektesd őket egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és mehet a 180 fokos sütőbe. Minél zsengébb a spárga, annál kevesebb idő kell neki, de max. 20 perc alatt megsül.

Hát van ennél jobb, így tavasszal? :) 

süti beállítások módosítása