Egy magas tortatálra helyezve (sajnos nekem nincs ) az ünnepi asztalt nagyon elegánssá varázsolhatjuk ezzel a kókuszos fehércsokoládé tortával. Könnyű piskóta, fehércsokis-kókuszos krém és pár elegáns dekorelem – nem csak egyszerűnek hangzik, valóban az is! Próbáljátok ki!
A piskótához:
6 db tojás
120 g kristálycukor
150 g liszt
A piskóta elkészítésével kezdjük. A 18-20 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk és a cukorral a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy-két gyors keveréssel ezzel is elvegyítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és finoman beleforgatjuk. Átöntjük az előkészített formába, a tetejét elsimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe, ahol 20-25 perc alatt, illetve tűpróbáig készre sütjük. Kivesszük és a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivágjuk a karikából, a domború tetejét levágjuk. A piskótát három lapba vágjuk és félretesszük porcukrozott felületre.
A krémhez:
1 dl tej
1 dl kókuszszirup (én Monin koktélszirupot használok)
20 g vaníliás pudingpor
125 g puha vaj/margarin
100 g fehércsokoládé, olvasztva
A krémhez a tejből, a kókuszszirupból és a pudingporból pudingot főzünk és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Ha lehűlt, botmixerrel simára keverjük, elektromos habverőre váltunk és a puha vajat apránként hozzákeverjük. Miután felvette az összes vajat, még kb. 5 percig habosítjuk. Végül belekeverjük habverővel az olvasztott fehércsokoládét is. A krémet 3 részre osztjuk, 2 résszel betöltjük a három piskótalapot, a maradékkal pedig bekenjük a tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük egy órára. Fehércsokoládé-lapokkal, kókuszchips-szel, gyöngyökkel és arany festékkel díszítjük. A natúr tortát bármely más módon is díszíthetjük. Ennek a vakítóan fehér tortának jól állnak az ehető virágok és a fehércsokoládé-forgács vagy legyező is.