Tejturmix

Péter Dani blogja

Churros pikáns forró csokival

Ma a kedvenc olajban sült desszertemet, a spanyol churrost hoztam el. A tésztája hasonló a képviselőfánk vagy az éclair fánk égetett tésztájához, csak az elkészítése sokkal egyszerűbb. A masszát csillagcsöves zsákba töltjük és a forró olajba rudacskákat nyomunk, még forrón meghempergetjük fahéjas cukorban. Forró csokit, vaníliamártást vagy dulce de lechét kínálunk mellé.

A tésztához:
250 g víz
4 evőkanál olaj
csipet só
csipet cukor
130 g liszt

A forró csokihoz:
100 g étcsoki
120 g habtejszín
csipet só
1 kávéskanál cayenne-bors

A hempergetéshez:
100 g kristálycukor
1 teáskanál fahéj

A sütéshez:
olaj

20161208_123914.jpg

Egy kis nyeles lábasba tegyük fel főni a vizet, az olajat, a sót és a cukrot. Miután felforrt húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta. Egy laposabb, szélesebb lábasba forrósítsunk bő olajat a sütéshez. Tegyük a masszát egy csillagcsöves nyomózsákba és nyomjunk 10 centiméter hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Addig süssük őket, míg szép barnák lesznek és kellően átsülnek. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük és meghempergetjük a fahéjjal összekevert kristálycukorban.

A forró csokit is villámgyorsan elkészítjük. Tegyük egy kis keverőtálba a csokit, a sót és a cayenne-borsot, forrósítsuk fel a tejszínt, öntsük az előzőkre és folyamatosan keverve dolgozzuk egyneművé. A pikáns forró csokiba mártogatva kínálhatjuk is a friss, ropogós churrost.

20161208_123956.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása