Kifejezetten a töltött hagymakörethez ajánlom ezt a sörben sült pulykamellet. A sovány húst nagyon szépen kiegészíti a szaftos, fűszeres hagyma.
Nemrég mesélte a barátnőm, hogy ők mindig sörben párolják a pulykamellet, és a gyerekek kedvence krumplipürével ez az ebéd. Nem kértem el a receptet, mert azonnal beindult a fantáziám nekem is. Arra gondoltam, hogy ha marad belőle, akkor szuper lesz vékonyan szeletelve szendvicsbe csomagolni, úgyhogy vettem egy üveg sört, és neki is láttam.
A titok az alacsony hőmérsékleten, és a hosszú időben van, így ugyanis nem szárad ki a pulykamell, hanem szaftos marad.
Hozzávalók
80 dkg pulykamell
0,5 l világos sör
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk kakukkfű
frissen őrölt bors
só
½ citrom reszelt héja
1 kk koriander mag
A pulykamellet kívülről bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy tűzálló, fedeles edénybe tesszük. Ne legyen az edény túl nagy, akkor jó, ha nem marad benne túl sok hely, miután minden hozzávaló belekerült.
A pulykamell mellé szórjuk a vékonyan felkarikázott pórét és fokhagymát, a kakukkfüvet, a koriandert, és a citromhéjat, majd felöntjük sörrel. Akkor jó, ha a sör teljesen ellepi. 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 4 óra alatt megsütjük.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!