SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez egy beteljesült álom, tiramisu télen, nyáron
Ez egy beteljesült álom, tiramisu télen, nyáron

dsc_0281_1.jpg

dsc_0287_1.jpg

 

 

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 g kakaópor
  • 12 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 75 g cukor
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín (min. 30%-os)
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g babapiskóta

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojásokat habbá verjük a cukorral. A tojásos keverékbe beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A masszát elfelezzük, és az ...
A méz csodákra képes, így készül ez a krémes
A méz csodákra képes, így készül ez a krémes

dsc_0330.jpg

dsc_0335.jpg

dsc_0353.jpg

dsc_0353_1.jpg

dsc_0360.jpg

dsc_0368.jpg

 

 

Tészta:

  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 3 ek tej
  • 3 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 500 g finomliszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 200 g margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz:1 kis üveg baracklekvár

 

A tésztához a tojást, a vajat, mézet, tejet, porcukrot, szódabikarbónát keverjük össze alaposan egy hőálló tálban. Tegyük a gáztűzhelyre, majd folyamatos ...

Ez a zserbó nem kényes, hanem finom édes mézes
Ez a zserbó nem kényes, hanem finom édes mézes

dsc_0471_1.jpg

dsc_0489_1.jpg

dsc_0474_1.jpg

dsc_0509_1.jpg

 

 

Tészta:

  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 3 ek tejszín
  • 4 ek méz
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 500 g finomliszt
  • 1 tk fahéj

Krém:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 250 g margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz: 1 kis üveg baracklekvár

 

A tésztához a tojást, vajat, mézet, tejet, porcukrot, szódabikarbónát keverjük össze alaposan egy hőálló tálban. Tegyük a gáztűzhelyre, majd ...

Gimbelem gombolom, így készül a gombócom
Gimbelem gombolom, így készül a gombócom

dsc_0102_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 ek. sertészsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 5 tk őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 5 közepes db zeller
  • 1 dl víz

A krumpligombóchoz

  • 500 g burgonya
  • 250 g finomliszt
  • 1 ek só
  • zöldfűszer ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk az ...
Valami különleges húsvétra? Csapjál rá erre a briósra!
Valami különleges húsvétra? Csapjál rá erre a briósra!

dsc_0201_1.jpg

dsc_0180_1.jpg

dsc_0189_1.jpg

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só

 

 

Elkészítése:

 

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A ...
Itt a finom mákos piskóta, citromos habbal bolondítva
Itt a finom mákos piskóta, citromos habbal bolondítva

dsc_0069_1.jpg

dsc_0077_1.jpg

dsc_0082_1.jpg

 

 

A máktortához:

  • 75 g darált mák
  • 90 g finomliszt
  • 70 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk szódabikarbóna

A citromkrémhez:

  • 1 csomag expressz zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • +lemon curd

 

Elkészítése:

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat.

 Összekeverjük a lisztet, a mákot és a szódabikarbónát.

A tojásos keverékhez hozzáadjuk a száraz anyagokat. Végül a ...

Ehhez a sütihez sem kell tinta, csak az ízéhez kell egy kis Fanta
Ehhez a sütihez sem kell tinta, csak az ízéhez kell egy kis Fanta

 

 

 

dsc_0133_1.jpg

dsc_0137_1.jpg

dsc_0144_1.jpg

dsc_0160_1.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás     
  • 4 ek kristálycukor     
  • 1 dl étolaj   
  • 4 ek liszt       
  • 6 g sütőpor              
  • 2 ek kakaópor           

A krémhez:

  • 250 g vaj         
  • 200 g porcukor            
  • 500 g tehéntúró         
  • 1db citrom reszelt héja        

A mázhoz:

  • 80 g vaníliás pudingpor         
  • 8 dl ...
Ki a kicsit nem becsüli Az a kalácsot sem érdemli  | Süti Sári
Ki a kicsit nem becsüli Az a kalácsot sem érdemli | Süti Sári

dsc_0011_1.jpg

dsc_0023_1.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só

 

 

Elkészítése:

 

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha ...
Somlói galuskából torta? Így készül ez az édes csoda!
Somlói galuskából torta? Így készül ez az édes csoda!

 

dsc_0346_1.jpg

dsc_0355_1.jpg

 

Hozzávalók a sima piskótához:

 

  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Hozzávalók a kakaós piskótához:

 

  • 70 g liszt
  • 15 g kakaópor
  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor

Hozzávalók a diós piskótához:

 

  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 20 g darált dió
  • 75 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 30 g étkezési keményítő
  • 70 g kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 3 kk. vanília aroma
  • 2 db tojássárgája

...

Kekszek sütését nagyon várom, mert a magyar igazság az három
Kekszek sütését nagyon várom, mert a magyar igazság az három

 

 

dsc_0306_1.jpg

dsc_0315_1.jpg

dsc_0316_1.jpg

Sárga tésztához:

  • 110 g liszt
  • 1 csomag vanília ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

Rózsaszín tésztához:

  • 110 g liszt
  • 1 csomag puncs ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

Barna tésztához:

  • 100 g liszt
  • 1 csomag csokoládés ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

 

Elkészítése:

  1. A tésztákhoz a hozzávalókat összekeverjük és tésztákat gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagjuk a tésztákat ...

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása