Pikáns, tárkonyos újkáposztasaláta friss kecskesajttal
2017. április 24. írta: Gyalogrépa

Pikáns, tárkonyos újkáposztasaláta friss kecskesajttal

ujkaposztasalata.jpg

Az újkáposztának most van szezonja; ilyenkor csuklóból veri az oly népszerű "görög salátát", hiszen a paradicsom még bőven nincs topon. Az újkáposzta, pontosabban új fejes káposzta sokkal közelebb áll a fejes salátához, mint az ősszel és télen kapható tömör fejű, fehér érett káposztához - persze felhasználás szempontjából. Ne söpörjük el: mondván a káposzta az csak káposzta!

ujkaposztasalataalapanyagok.jpg

Még márciusban kiderült, hogy tárkony szépen áttelelt a lépcsőházban, olyannyira, hogy már metszésre szorult. Úgy tűnik egyszerre nő, ami összetartozik. Finom fehérborecetet kikevertem kevés sóval, őrölt korianderrel, őrölt köménnyel és őrölt ánizzsal. Ezek mindegyike jól passzol a káposztához és a tárkonyhoz. A káposztát felcsíkoztam, a sajtot apró darabokra vágtam. A friss kecskesajt klasszikus tavaszi csemege, pikáns háttérízzel. A tárkony levele hamara megbarnul, ha megsérül: szóval óvatosan kell bánni vele. Összevágni pedig szükségtelen; a leveleket egészben szedtem le a szárról, így kevertem a salátába. A szárakat összevágtam és kevés borecetbe raktam, hogy ízesítse a következő adag káposztasalátához a borecetet. Az alapanyagokat összekevertem, a tetejére pár szem házi savanyított egrest raktam.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8212446915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása