Tegnap este kint pihentünk az apródjaimmal az erkélyen, és egyszer csak összetéveszthetetlen illatra kaptuk fel a fejünket: a sülő palacsinta illatára!
Innentől egyértelmű volt, hogy a reggeli palacsinta kell, hogy legyen. Volt itthon juharszirup meg sok vaj, ezek sugallták, hogy az amerikai fajtát készítsük el.
HOZZÁVALÓK:
2-3 főre, ha reggelire kellemesen jól akarnak lakni:
Az alaphoz:
- 40g vaj + egy evőkanál kb. a sütéshez
- 120g búzaliszt
- 300ml tej (2.8% zsírtartalmú)
- 10g barnacukor
- 10g sütőpor
- 1 tojás
- nagy csipet só
- csipet vanília kivonat
- csipet fahéj
A feltéthez:
- juharszirup ízlés szerinti mennyiségben
- még vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Ugorj fel a konyhapultra és nyald tisztára magad! Ezután hívd össze a ház ember-apródjait és utasítsd őket:
Olvasszák meg a vajat, célszerűen abban az edényben, amihez a többi hozzávalót is adni fogják. Minden további összetevőt tegyenek hozzá, keverjék össze, amíg kellemes egynemű állagot kapnak.
Serpenyőben egy kevés vajon érdemes megsütni a lepénykéket (nekünk 4db lett, 20cm-es serpenyőben), persze ne felejtsék el megfordítani sem…
A kisült palacsintákat aztán persze el lehetne halmozni mindenfélével, de a rácsurgatott juharszirup és egy kis extra adag vaj tökéletes ízkombót fog eredményezni!
Purr!