Az ünnepek egyik elengedhetetlen desszertje a tiramisu. Ezt az ízvilágot próbáltam - amennyire lehet - egészségesebb összetevőkkel az asztalra varázsolni.
Hozzávalók:
- 180 gramm cukormentes kakaós keksz
- 60 gramm aprószemű zabpehely
- 100 gramm light natúr sajtkrém
- 2 tk instant kávé
- 1 tk rumaroma
- stevia / xilit / eritrit vagy más édesítő ízlés szerint
- zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az édesítőt, a sajtkrémet, rumaromát. 2 teáskanál instant kávéhoz csak épp annyi forró vizet adunk, hogy feloldódjon majd ezt is a többi hozzávalóhoz öntjük. Kézzel összedolgozzuk, míg engynemű masszát kapunk. Ha túl híg lenne mehet még bele egy kis zabpehely, ha túl száraz akkor egy kis víz vagy mandulatej.
Ha már jó állagú a massza, kis golyókat gyúrunk a tenyerünkön és meghempergetjük a kakaóporban. Az elkészült golyókat tegyük a hűtőbe. Másnap a legfinomabb, mikor már igazán összeértek az ízek.