Salads and Cakes

Tiramisu golyó

2017. december 10. - **gabrielle**

Az ünnepek egyik elengedhetetlen desszertje a tiramisu. Ezt az ízvilágot próbáltam - amennyire lehet - egészségesebb összetevőkkel az asztalra varázsolni.

20171209_174911.jpg

 

Hozzávalók:

  • 180 gramm cukormentes kakaós keksz
  • 60 gramm aprószemű zabpehely
  • 100 gramm light natúr sajtkrém
  • 2 tk instant kávé
  • 1 tk rumaroma
  • stevia / xilit / eritrit vagy más édesítő ízlés szerint
  • zsírszegény, cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés

Ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az édesítőt, a sajtkrémet, rumaromát. 2 teáskanál instant kávéhoz csak épp annyi forró vizet adunk, hogy feloldódjon majd ezt is a többi hozzávalóhoz öntjük. Kézzel összedolgozzuk, míg engynemű masszát kapunk. Ha túl híg lenne mehet még bele egy kis zabpehely, ha túl száraz akkor egy kis víz vagy mandulatej.

Ha már jó állagú a massza, kis golyókat gyúrunk a tenyerünkön és meghempergetjük a kakaóporban. Az elkészült golyókat tegyük a hűtőbe. Másnap a legfinomabb, mikor már igazán összeértek az ízek.

20171209_174734.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://saladsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr9413467535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása