A pisztráng régóta kedvelt vasárnapi ebédünk, amelynek burkát a mandulával kevert morzsával pirítjuk meg. De nincsen szinte két olyan alkalom, hogy egyforma körettel tálaljuk. Miután még tél van, és a zöldséglevek időszakát éljük, ilyenkor mindig van a fagyasztónkban némi rost, amelyet a lékészítés után félreteszünk későbbi felhasználásra. Többnyire céklás-almás-sárgarépás rostjaink vannak, de most akadt raktáron egy kis sütőtök-rost is. Egy merész ötlettel kitaláltam, hogy legyen a mai köret szezámmaggal megszórt, zabpelyhes sütőtök-felfújt, amelynek könnyedségét felvert tojásfehérje adja. Férjemnek a szeme se rebbent, szerencsére ritkán veti el újításaimat, mert ő is nagy kísérletező szellem a konyhában. A sütőtök-felfújt osztatlan sikert aratott, nemcsak küllemre, hanem ízre is, tökéletesen passzolt a halhoz. Azért említsük meg Férjem utánozhatatlan mártását, amelyből csak annyit árulok el, hogy van benne egy gerezd lereszelt fokhagyma, és most feljavította egy kis apróra vágott petrezselyemmel, amit a nagy izgalomban elfelejtettem rászórni a halra.